Vanaf vandaag, 4 november, kunnen leerlingen en leerkrachten van de secundaire school van Ursulinen Mechelen gebruik maken van een nieuw schoolgebouw. Het gebouw kwam er dankzij het DBFM-project ‘Scholen Van Morgen’. Dat is een publiek-private samenwerking tussen de Vlaamse overheid, het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs, AG Real Estate en BNP Paribas Fortis.

Het gebouw werd ontworpen door Label Architecture. Anderhalf jaar werd er door aannemer IBO uit Heffen (Mechelen) gewerkt aan de bouw van de nieuwe infrastructuur. Het gebouw, dat in de Sint-Jacobstraat ligt, heeft een totale oppervlakte van 3136 m2. Het heeft een ondergrondse fietsenstalling voor 750 fietsen, een nieuw onthaal, twee grote polyvalente ruimtes met verplaatsbare wanden, 11 klaslokalen, 3 wetenschapslokalen, een sanitaire ruimte voor jongens en meisjes, 4 kleedruimtes en op de bovenste verdieping een grote sportzaal met zicht op de Mechelse torens. Ook de speelplaats is groter geworden en leerlingen kunnen nu schuilen in een overdekte buitenruimte.

Op vrijdag 15 november zal Vlaams minister van Onderwijs, Ben Weyts, het gebouw officieel inhuldigen maar de eerste lessen worden er vandaag al gegeven.

Bron: https://www.madeinmechelen.be/nieuws/ursulinen-mechelen-openen-vandaag-nieuw-schoolgebouw/