Nog voor het winterbouwverlof start de Mechelse aannemer IBO met de werken voor Rembertus, de nieuwe zorgsite met een woonzorgcentrum en assistentiewoningen aan de Brusselsesteenweg in Mechelen. In de loop van 2020 zal Rembertus klaar zijn voor ingebruikname.

Net voor de zomer lanceerde Dorian Groep het project Rembertus, een zorgsite aan de Brusselsesteenweg in Mechelen. Het woonzorgcentrum zal plaats bieden aan 100 bewoners met diverse zorgprofielen, onder meer met een moderne dementie-afdeling. Naast het woonzorgcentrum komen 15 assistentiewoningen waar senioren comfortabel zelfstandig kunnen wonen en een beroep kunnen doen op extra zorg en diensten wanneer nodig.

Sterk Mechels verhaal

Het project is een initiatief van Dorian Groep in samenwerking met Armonea, de grootste Belgische private zorggroep met hoofdzetel in Mechelen. De architectuur is van Jan Van den Berghen, van het Mechelse Architektenkoöperatief. Nu ook de realisatie door een Mechels bouwbedrijf zal gebeuren, namelijk IBO, is de Mechelse verankering compleet.

Ook de naam Rembertus moet die lokale band onderstrepen. “Ze verwijst naar de invloedrijke Mechelaar Rembertus Dodoens, die in 2018 precies 500 jaar geleden werd geboren. We willen hem niet enkel eer aandoen voor zijn betekenis op het vlak van geneeskunde en gezondheid, maar ook voor zijn invloed als plantkundige: Rembertus wordt een mooie, groene zorgsite,” aldus Michel Vanstallen, ceo van Dorian Groep.

De symbolische eerste spadesteek werd ook bijgewoond door een aantal kopers van de assistentiewoningen.

Bron: Made In Mechelen

Projectpagina: ZORGSITE REMBERTUS / MECHELEN