Zoals de traditie het wil, wordt een meiboom geplant wanneer het hoogste punt van de ruwbouw bereikt is. Zo is er vandaag ook een meiboom geplant aan de sportsite Kouter in Leest bij Mechelen. De staalconstructie van het multifunctionele complex staat er. Nu begint de eindfase van de bouw. Eind augustus moet het complex klaar zijn.

“Bijna exact een jaar geleden gingen de werken op de sportsite, die we sportsite Kouter zullen dopen, van start,” vertelt schepen van Sport Abdrahman Labsir. “Vandaag hebben we letterlijk - maar niet figuurlijk - het hoogtepunt van de werken bereikt met de staalconstructie van de multifunctionele nieuwbouw. De symboliek van een meiboom is daarbij heel toepasselijk. Het figuurlijke hoogtepunt komt er eind augustus: dan is de sportsite klaar.”

Het volledige CO2-vrije gebouw zal acht kleedkamers tellen. Twee daarvan zijn langs buiten toegankelijk voor de ongebonden sporter. Vanuit de cafetaria heb je een 180 graden-zicht over alle gerenoveerde velden, de nieuwe petanquebaan

Nu wordt de staalconstructie van de ruwbouw brandwerend gemaakt. Eind deze maand komt er een dak op en dan kunnen de binnenwerken starten. Ook starten de omgevingswerken weer op. Eind augustus moet de sportsite Kouter helemaal klaar zijn.

2391 20240419 Meiboom Leest 1 edited2

Bron: RTV