Dit najaar begint een aannemer met verbouwingen op de site van Diependael aan de Binnendijle in Mechelen. De voormalige danszaal van de bekende balletdanseres Anouchka Balsing op een van de mooiste en duurste locaties van de stad, wordt samen met een nieuwbouw geïntegreerd in een luxueus woonproject met elf ruime appartementen. “Ik ben blij dat mijn kindje een mooie toekomst heeft”, zegt ze.

Diependael, waar Anouchka Balsing zelf 25 jaar woonde en werkte, heeft ze verkocht aan een projectontwikkelaar. “Het is de beste oplossing voor Diependael. Anders zou het verkommeren. Zo’n gebouw onderhouden, kost veel geld. Nu maakt een ontwikkelaar er iets zeer mooi van. Veel authentieke elementen worden behouden”, legt Balsing uit.

Absolute A-locatie

Het Mechelse architektenkoöperatief Mooens-Van den Berghen tekende de plannen voor de nieuwe residentie uit. Daarvoor is al een omgevingsvergunning afgeleverd. Voor de verbouwingen werken de investeerders samen met IBO uit Heffen. “Wij beginnen in de loop van volgende maand met de verkoop, maar kandidaat-kopers kunnen zich nu al registreren”, zegt Joëlle Leunen van Malines Group.

Bron: GVA

Impressie: Architektenkoöperatief Mooens-Van den Berghen