Made in Mechelen - De sloop en graafwerken ter voorbereiding van het bouwproject Heffena zijn van start gegaan op de hoek van Kazernestraat. Zo krijgt het braakliggend terrein eindelijk een nieuwe bestemming. Ook het historische Jachthuis ondergaat een grondige renovatie. In totaal bouwt vastgoedgroep Cogiva er zeventien BEN-appartementen en twee commerciële ruimtes.

In 2015 werden alle gebouwen op het Jachthuis na afgebroken om plaats te maken voor een nieuw woonproject. Maar de ontwikkelaar ging failliet en het terrein veranderde in een braakliggend stuk. Met Heffena werkt vastgoedgroep Cogiva aan een gloednieuw bouwproject met BEN20-appartementen en ruimte voor commerciële activiteiten. De oplevering is voorzien voor eind 2023.

Behoud historisch Jachthuis

Van de oorspronkelijke brouwerij staat alleen het Jachthuis nog recht. Om dat te behouden, wordt het rode gebouw geïntegreerd in het woonproject. Daarvoor schakelde Cogiva het Mechelse architectenbureau Beeck & Hermans in, specialist in de renovatie van historische panden. In het Jachthuis komen twee duplexappartementen en een commercieel pand.

Samenwerken met regionale partners

Schellen Architecten uit Bonheiden tekende de plannen uit voor de nieuwbouw. Bouwaannemer IBO uit Heffen zal dan weer de werken zelf uitvoeren. Heffena bestaat uit zeventien wooneenheden: elf appartementen, twee duplexen, vier penthouses met ruime terrassen en vier gelijkvloerse appartementen met tuin. Er is ook ruimte voor twee commerciële handelspanden.

Slimme appartementen

Alle appartementen zullen een E-peil 20 dragen. Bovendien zijn de wooneenheden voorzien van basisdomotica. Zo doof je met één druk alle lichten dankzij de alles-uitknop. Ook de bediening van de elektrische installatie via een app op de smartphone is een van de mogelijkheden.

Meer dan de helft van de appartementen werd intussen al verkocht op papier. Wie geïnteresseerd is, moet dus snel zijn. De twee commerciële panden zijn ook nog beschikbaar.

 

Bron: made in