Eind 2015 werden zaal en café De Club en enkele aanpalende panden in de Lemanstraat in het centrum van Sint-Katelijne-Waver afgebroken voor de bouw van een nieuw appartementencomplex. Begin 2017 ging bouwbedrijf Jeroen Verreydt uit Heist-op-den-Berg echter failliet. Tientallen werven in onze regio lagen sindsdien stil. Ook in de bouwput in de Lemanstraat werd sinds de faling niet meer gewerkt.

Ruim vier jaar later komt er toch opnieuw schot in de zaak. Als alles volgens plan verloopt, begint aannemer IBO op korte termijn met de bouw van het appartementencomplex. “Het project Musica zal in totaal twaalf appartementen tellen”, vertelt Joëlle Leunen van immobiliënkantoor Malines Group. “Ieder appartement heeft twee tot drie slaapkamers en een zuidwestgericht terras. Er komt ook een binnentuin en de appartementen zullen bijna-energieneutraal zijn.”

Er worden ook vier handelsruimtes voorzien en er komt een multifunctionele zaal voor kleinschalige evenementen zoals workshops en voorstellingen. Het moet ook de nieuwe thuis worden van de Koninklijke Harmonie De Verenigde Sint-Katarinavrienden. Die waren tot en met 2015 gevestigd in zaal De Club, waar ze onder andere hun repetities hielden. Maar sinds de afbraak van de oude panden, moest de harmonie uitwijken naar de parochiezaal van Sint-Katelijne-Waver. 

Bron: GVA